Vybavenie baru. Od čoho začať?
Otvorenie gastronomického zariadenia je veľký čin, ktorý vyžaduje veľa času a značné finančné zdroje. Dôležitým prvkom prípravy je plánovanie nákupu a zisk budúcich dodávateľov. Ako si vybrať gastronomický obchod a vybaviť bar?
Obchod pre gastronómiu – ako si vybrať?
Profesionálne vybavenie je základom pre dobré fungovanie každého lokálu. Spoľahlivý dodávateľ zariadenia a príslušenstva by mal mať po ruke nielen širokú škálu tovaru, ale v prípade potreby tiež poradiť. Preto stojí za to si vyberať renomované obchody, ktoré nielen ponúkajú zaujímavé výrobky za dobré ceny, ale tiež poznajú gastronomický priemysel od základu. Obchody pre profesionálov, ako je Gastromania.sk, sú na trhu už veľa rokov a sú schopné poradiť s vybavením pre všetkých, ako pre začiatočníkov, tak pre skúsených majiteľov reštauračných zariadení.
Barmanské príslušenstvo – čo hľadať?
Barmanské náčinie by malo byť predovšetkým rýchle, efektívne, ľahko použiteľné a solidnej stavby. Každodenná práca v bare vyžaduje správne vykonávanie mnohých činností naraz, preto nie je navyše čas používať zariadenia, ktoré nespĺňajú príslušné štandardy. Skontrolujte, ktoré príslušenstvo zo sortimentu Gastromania.sk je nenahraditeľné vo vybavení barmana!
Shaker – je základné náčinie používané v kluboch a krčmách. Umožňuje Vám rôzne miešať tekutiny, aby sa dosiahlo hladkej a homogénnej konzistencie. Toto príslušenstvo je nevyhnutné na prípravu výborných drinkov. Existuje niekoľko typov shakerov, v závislosti na Vašich potrebách si môžete vybrať z francúzskych, bostonských alebo typu cobbler.
Barová lyžička – je veľmi užitočné, avšak nenápadné vybavenie, ktoré ocení každý, kto pracuje v bare. Tento nástroj je dlhší než štandardné lyžičky a navyše má na druhom konci miešadlo, drvičku alebo rouru. Barová lyžica je nenahraditeľná, pokiaľ ide o prípravu nápojov. Je užitočná na miešanie a drvenie ingrediencií, multifunkčný nástroj, ktorý stojí za to mať po ruke.
Barové sitko – malo by sa používať v kombinácii s shakrom. Slúži k dokonalému oddeleniu tekutej časti nápoja od ľadu a ďalších prísad. Použitie sitka zaisťuje homogénnej konzistencii pripravovaného nápoja.
Zdobítko pohárov – tento nástroj sa používa k zdobeniu pohárov, najčastejšie u alkoholických nápojov. Sypkou látkou zvanou krusta, ktorá sa používa pre tento účel, sú najčastejšie cukor, soľ, kokosové vločky alebo škorica. Druh krusty závisí na chuti nápoja a efektu, ktorého chceme dosiahnuť. Toto zariadenie umožňuje zdobenie pohárov veľmi rýchlo, efektívne a nevytvára zbytočne neporiadok spôsobený rozsypaním či rozliatím prísad.
Potrebné zariadenie – chladiace skrine
Chladiaca skriňa plní nielen praktickú funkciu chladenia nápojov, ale tiež
estetickú. Presklené chladiace skrine dokonale exponujú nápoje a ďalšie
produkty na bare, čím povzbudzujú a nabádajú zákazníkov ku kúpe. Takáto
chladnička je zariadenie nutné pre akékoľvek gastronomické zariadenie.
V súčasnej dobe je na trhu k dispozícii mnoho modelov chladiacich skríň. K
dispozícii sú vyššie uvedené presklené chladiace skrine i plne uzatvorené
skrine. V závislosti na Vašich potrebách si môžete zvoliť jedno alebo
dvojdverový model alebo špeciálny typ zariadenia na uchovávanie mäsa. Na
Gastromania.sk si môžete objednať akúkoľvek chladiacu skriňu a mnoho ďalších
potrebných zariadení.