Jednoduchá tiramisu torta
Upečte rodine alebo priateľom vynikajúcu, a pritom jednoduchú tortu s tiramisu krémom, po ktorej sa budú všetci ešte dlho oblizovať. Základom je piškótové cesto, to zvládne urobiť každý. Poďme na to!
Potrebujeme:
Cesto
1 hrnček polohrubej múky
pol hrnčeka práškového cukru
3 celé vajíčka
pol hrnčeka mlieka
pol hrnčeka oleja
prášok do pečiva
kakao (prášok)
Krém
Tiramisu zmes v prášku – buď jedno balenie, alebo podľa veľkosti
plochy koláča aj dve balenia.
Mlieko (opäť podľa počtu použitých balení, na 1 balenie tiramisu
treba 300 ml mlieka) , Trošku cukru podľa chuti
Na ozdobu
Kakao, okrúhle piškóty a uvarenú silnú čiernu kávu
Postup
Vajíčka rozmiešame s cukrom. Pridáme múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva. Pomiešame a pridáme mlieko a olej. Ak je cesto príliš tekuté, pridáme ešte trošku múky, ak je naopak priveľmi husté, môžeme pridať aj trošku studenej vody. Všetko poriadne rozmiešame, vylejeme buď na plech alebo do tortovej formy – nezabudnúť predtým vymazať a vysypať, alebo vystlať papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Kým sa torta pečie, pripravíme si krém. Do studeného mlieka vysypeme obsah prášku a šľaháme elektrickým šľahačom na najvyšších otáčkach cca 3 minúty. Milovníci sladkého si môžu pridať aj trošku cukru podľa chuti.
Ak sme cesto dali na rovný plech, neprekrajujeme ho, celý krém natrieme na vrch koláča. Ak je koláč v tortovej forme a nakysol, vychladnutý ho prekrojíme, na spodnú časť natrieme krém, preložíme vrchnou časťou a natrieme zvyšok krému. Je vhodné nechať si viac krému práve na vrch koláča. Posypeme kakaom. Piškóty namáčame v uvarenej káve a poukladáme na vrch torty. Dáme na dve hodiny (alebo najlepšie na celú noc) stuhnúť do chladničky.