3 tipy pre pohodlnú a funkčnú kuchyňu
Premýšľali ste niekedy, koľko času každý z nás trávi v kuchyni? Ak plánujete opravu v tejto miestnosti, potom je ideálny čas sa nad tým zamyslieť. Hovorí sa, že jej zariadenie by malo byť plne v rukách jej majiteľky, osoby, ktorá sa tu pohybuje najviac.
Kde sa stala chyba
Predstavte si ale rozloženie kuchyne, do ktorej sa po náročnej práci vraciate a rýchlo potrebujete niečo uvariť. Zrazu zistíte, že chladnička je príliš ďaleko od varnej zóny. Vaše deti budú chcieť pravdepodobne tráviť svoj čas s vami a ideálne za stolom v tejto miestnosti. Možno si tak robia aj svoje domáce úlohy, je to celkom bežné a stabilné stolové nohy toho znesú naozaj dosť. Pre vás to ale môže byť chaos, v ktorom sa zrazu neviete orientovať. Chyba môže byť v nesprávnom zariadení.
-
Rozloženie plánovaného nábytku
Ak chcete pochopiť, ako pohodlne prerobiť kuchyňu, plánujte. Väčšina problémov zmizne počas implementácie jednotlivých krokov a odporúčaní. Ak si dáte pozor na každý jeden detail už o niekoľko dní si za stolom môžete pripíjať na úspech výborným Proseccom.
Zapíšte si a nakreslite detailný plán na usporiadanie nábytku, nájdite si fotku vhodnej kuchyne, ktorú by ste chceli. Pri pohľade na fotografiu a nákres potom zvážte veľkosť miestnosti a jej konfiguráciu.
-
Správny pracovný trojuholník
Len málo ľudí o tom vie, ale takmer všetci potom ľutujú, že si nedali záležať na tom, ako vytvoriť dizajn komfortnej kuchyne. Pracovný trojuholník pozostáva z troch hlavných bodov:
- sporák,
- umývacia zóna
- chladnička alebo jedálenský stôl
Žiadny interiér komfortnej kuchyne nemôže bez týchto položiek fungovať. Všetky z nich by mali tvoriť rovnoramenný trojuholník. Doplniť niektoré detaily výhodným kuchynským drôteným programom je potom už naozaj maličkosť.
-
Nekomplikujte si svoj život
Na začiatok musíte vynaložiť veľa úsilia na to, aby ste urobili vašu kuchyňu praktickejšou. Tu je niekoľko tajomstiev, ktoré vám umožnia vyriešiť veľa problémov:
- Vyberte si pracovnú dosku s hladkým povrchom neutrálnej farby. V žiadnom prípade by ste ale nemali rezať jedlo na žiadnom pracovnom povrchu. Na to slúžia iné doplnky.
- Je žiaduce, aby bola pracovná plocha integrálna, inak sa nečistoty dostanú aj do najmenšej medzery alebo kĺbu. Umyť je to potom pomerne problematické, o čom asi viete.
Možno vám niektoré rady pomôžu, nezabudnite ale, že je to priestor, v ktorom budete fungovať a žiť, tak na to myslite.